RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vacature: eén of twee Deskundigen Infectiepreventie (DI) m/v

Publicatiedatum: 11 september 2015
Wijzigingsdatum: 20 oktober 2016

Functie

De Stichting Werkgroep Infectie Preventie (WIP) zoekt één of twee Deskundigen Infectiepreventie (DI).

De functie wordt bij voorkeur vervuld door een DI die naast de werkzaamheden voor de WIP in een ziekenhuis of een andere zorginstelling als DI werkzaam is. Het vervullen van de functie in een duobaan is mogelijk.

De taken bestaan voornamelijk uit:

  • het beantwoorden van vragen uit het werkveld over de WIP-richtlijnen
  • het bijdragen aan het ontwikkelen en reviseren van WIP-richtlijnen, inclusief het adviseren hierover aan andere professionele organisaties.
  • het actief bijdragen aan het uitdragen van de WIP-richtlijnen en de implementatie hiervan, onder andere door middel van de website, publicaties en activiteiten op het terrein van educatie, voorlichting en congressen.

De stichting WIP

De WIP maakt richtlijnen op het gebied van infectiepreventie in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, en draagt dit beleid nationaal uit. De doelgroep bestaat uit professionals die beleid maken op het gebied van infectiepreventie. De richtlijnen van de WIP worden ontwikkeld door een expertgroep of door het bureau van de WIP en worden vastgesteld door de Regieraad. Ze worden beschouwd als de nationale standaard voor de betrokken beroepsgroepen.

De WIP bestaat uit een Bestuur, Regieraad, Bureau en Expertgroepen. In Bestuur en Regieraad zijn de drie ‘moederverenigingen’ van de WIP vertegenwoordigd: de NVMM, de VHIG en de VIZ.

Bureau WIP bestaat op dit moment uit twee secretarissen richtlijnontwikkeling, een secretaresse, een directeur en een vacature deskundige(n) infectiepreventie. Het bureau wordt aangestuurd door de directeur.

 

Uw profiel

U bent een Deskundige Infectiepreventie met ruime ervaring in het vaststellen en uitvoeren van infectie preventiebeleid in zorginstellingen. U beheerst uw vak en houdt de ontwikkeling hiervan bij. U heeft belangstelling voor het ontwikkelen van richtlijnen op het gebied van infectiepreventie en de interpretatie en toepassing hiervan in de praktijk. U beschikt over goede advies- en communicatievaardigheden en u kunt zich mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

U heeft bij voorkeur een breed netwerk in de infectiepreventie. Daarbij bent u alert op de mogelijkheden de WIP en haar richtlijnen effectief uit te dragen. Ervaring door deelname in een Expertgroep is een pre.

Ons aanbod

Een dienstverband van 16-24 uur. Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging en met perspectief op uitbreiding. Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en is gebaseerd op schaal 9 of 10 cao UMC’s (maximaal € 4.070 per maand, schalen per 1.8.2014). Over de wijze van aanstelling worden nadere afspraken gemaakt, detachering vanuit de huidige werkgever is een mogelijkheid.

 

Inlichtingen

Meer informatie over de WIP vindt u op onze website http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/W/Werkgroep_Infectiepreventie_WIP.

Voor informatie over de functie kunt u bellen of mailen met Arlène van Vliet of Else Poot, secretarissen richtlijnontwikkeling, 071-5266756, e-mail A.K.van_Vliet@LUMC.nl of E.Poot@LUMC.nl of met Frank Leguijt, interim-directeur van de Stichting WIP, 06-21 524 536 of email f.leguijt@planet.nl.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u uw sollicitatiebrief met curriculum vitae voor 12 oktober 2015 sturen naar Stichting Werkgroep Infectie Preventie, p/a LUMC, C-7-131, 2300 RC Leiden, ter attentie van drs. F. Leguijt MMC of via emailadres stwip@wip.nl.

 

Logo WIP

Gerelateerde onderwerpen

Home / Documenten en publicaties / Vacature Deskundige Infectiepreventie

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu