Uitnodiging, borstfoto’s, uitslag en vervolgonderzoek

U krijgt een uitnodiging om röntgenfoto’s van uw borsten te laten maken. Nadat de foto’s zijn beoordeeld, ontvangt u een brief met de uitslag. Soms geven de foto's niet voldoende informatie om tot een goede beoordeling te komen of er is een afwijking ontdekt op de foto's. Dan is vervolgonderzoek nodig om te kijken of er echt iets aan de hand is.

Uw uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek

Bent u tussen de 50 en 75 jaar? Dan krijgt u eens in de 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Lees meer over uw uitnodiging.

Het maken van de borstfoto’s

Een bezoek aan het onderzoekscentrum duurt ongeveer 20 minuten. Het maken van de borstfoto’s duurt ongeveer 5 minuten. Wilt u weten uit welke stappen het onderzoek bestaat? Bekijk een filmpje of lees verder.

Beoordeling van de borstfoto's

De röntgenfoto’s worden door 2 radiologen afzonderlijk bekeken. Zij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van röntgenfoto’s van de borst.
Hoe worden uw borstfoto’s beoordeeld?

De uitslag van het onderzoek

U krijgt de uitslag van het onderzoek binnen 10 werkdagen via een brief. Als de foto's onvoldoende informatie bieden om tot een goede beoordeling te komen of als er afwijkingen te zien zijn op de borstfoto, wordt u eerst gebeld door uw huisarts. Welke uitslagen zijn er mogelijk?

Vervolgonderzoek

Bieden de foto's onvoldoende informatie om tot een goede beoordeling te komen of zijn er op uw borstfoto verdachte afwijkingen gevonden? Dan wordt u voor verder onderzoek naar een ziekenhuis verwezen. Wat houdt het vervolgonderzoek in?

Home / Onderwerpen / B / Bevolkingsonderzoek borstkanker / Uitnodiging, borstfoto’s, uitslag en vervolgonderzoek

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu