U bevindt zich op: Home Onderwerpen G Griepprik

Griepprik

Op deze website vindt u informatie over de jaarlijkse griepprik voor kinderen en volwassenen met een medische indicatie voor de griepprik en voor mensen van 60 jaar en ouder.

Griep of influenza is een ziekte die door het influenzavirus wordt veroorzaakt. Dit virus infecteert de luchtwegen. De meeste mensen hebben milde klachten als ze griep hebben. Sommige mensen lopen meer risico om ernstig ziek te worden door de griep.

Jaarlijkse griepprik

De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Griep kan voor mensen met specifieke medische aandoeningen en voor mensen van 60 jaar en ouder ernstige gevolgen hebben. Als u tot deze groep behoort, krijgt u daarom het advies om de griepprik te halen. U ontvangt dan elk jaar een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.

De griepprik biedt niet altijd bescherming tegen griep. Wel is aangetoond dat het de kans op griep kleiner maakt. De griepprik kan gezondheidsschade voorkomen of beperken. Als u na de griepprik toch griep krijgt zal mogelijk,

  • de griep milder verlopen
  • de kans op complicaties, zoals een longontsteking, kleiner zijn
  • de kans kleiner isdat de aandoening die u al heeft, door de griep verergert

Advies Gezondheidsraad - Grip op griep

Prof. Pim van Gool – voorzitter van de Gezondheidsraad – legt in een vier minuten durende video uit hoe de commissie de wetenschappelijke inzichten woog om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport advies te geven. Hierin gaat hij in of het wel of niet verstandig is om gezonde zestigplussers vaccineren tegen griep. De wetenschap daarover is niet eenduidig.

Jaarlijkse vaccinatiecampagne

Professionals kunnen alle relevante informatie over de uitvoering van de griepvaccinatiecampagne vinden op www.snpg.nl.

Service

Service

Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen; klik voor een reactie.