HALT-3

SNIV heeft een aantal verpleeghuizen schriftelijk benaderd om deel te nemen aan de studie HALT (Healthcare Associated infections in Long-Term care facilities). In deze studie wordt de prevalentie van zorggerelateerde infecties en het gebruik van antimicrobiële middelen in verpleeghuizen gemeten. Met behulp van deze gegevens worden trends in de Nederlandse - en Europese – zorginstellingen gevolgd.

De uitgebreide studiebeschrijving is te vinden in het studieprotocol.

Bij de registratie kunt u gebruik maken van het registrafieformulier.

In het kort betekent deelname dat (per afdeling) op 1 dag in april gekeken wordt hoeveel van uw bewoners een infectie hebben en hoeveel bewoners antibiotica gebruiken. Per bewoner ongeacht hun infectiestatus worden ook aanvullende gegevens genoteerd. Daarnaast is er een algemene vragenlijst waarmee instellingen onderling kunnen worden vergeleken.

De verpleeghuizen die een brief over de studie HALT hebben ontvangen zullen door ons worden gebeld om de mogelijkheden te bespreken.

Indien u vragen hebt, kunt u ook zelf met ons contact opnemen via sniv@rivm.nl of 030-274 3561.

Kick-off-meeting op 24 januari 2017

Op 24 januari 2017 van 14:00 tot 16:00 uur zal SNIV een kick-off-meeting organiseren voor het prevalentieonderzoek en de HALT-3-studie. De bijeenkomst wordt gehouden op het RIVM in Bilthoven.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Rapporten ECDC

De ECDC heeft de resultaten gepubliceerd in rapporten:

  • ECDC SURVEILLANCE REPORT - Point prevalence survey of healthcareassociated infections and antimicrobial use in European long-term care facilities - April–May 2013
  • ECDC SURVEILLANCE REPORT  - Point prevalence survey of healthcare-associated infections and antimicrobial use in European long-term care facilities - May–September 2010

Home / Onderwerpen / S / SNIV / HALT-3

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu