RIVM_Logo_Engels

Major constituents and energy of 24 hour duplicate diet portions collected in 1984/1985

Publiekssamenvatting

Onderzocht zijn 110 duplicaat porties van de 24-uurs voeding van 58 mannen en 52 vrouwen in de leeftijdsgroep van 18 tot 74 jaar; verzamelperiode oktober 1984 (N=56) en maart 1985 (N=54). De bemonsteringsperiode blijkt nauwelijks van invloed op de gemiddelde en mediane inneming aan vet, eiwit, koolhydraten en energie. Verder valt op dat de gemiddelde inneming nu lager is dan in het 1976/1978 onderzoek van de duplicaat porties van 24-uurs voeding ; alleen vet vormt hierop een uitzondering. Vergeleken met internationale aanbevelingen wordt gemiddeld te veel vet en eiwit geconsumeerd en te weinig koolhydraten. De uitkomsten van dit onderzoek van duplicaat porties van 24-uurs voeding zijn vergeleken met die van voedingsonderzoek uitgevoerd volgens het "market basket" model. Conclusie: de macro-samenstelling en energie-inhoud van een kg 24-uurs voeding verschilt gemiddeld niet.

Synopsis

Abstract not available

 

Home / Documents and publications / Major constituents and energy of 24 hour duplicate diet portions collected in 1984/1985

RIVM Committed to health and sustainability
Menu