RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persuitnodiging

De derde voortgangsconferentie van het programma Alles is gezondheid… vindt op 9 maart 2016 plaats. Tijdens deze conferentie staan de activiteiten uit de pledges centraal: wat hebben zij opgeleverd, hoe heeft de samenwerking tussen partners hieraan bijgedragen en wat moet nog gebeuren om de inzet naar de toekomst toe te verankeren?

We laten inspirerende voorbeelden zien van breed gedragen initiatieven en de inzet van enkele regionale netwerken. Deze kunnen nu en in de toekomst het verschil maken bij het terugbrengen van het aantal chronisch zieken en de sociaaleconomische gezondheidsverschillen in Nederland. Ook kleinere innovatieve activiteiten komen aan bod en activiteiten die bijdragen aan een gezonder en vitaler Nederland. Soms vanuit een verrassende hoek.

Datum:         Woensdag 9 maart 2016
Tijdstip:        09:30 – 16:30 uur
Locatie:        Corpus congresmuseum, Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

Tijdens het ochtendprogramma van de conferentie is minister Schippers (VWS) aanwezig van 10:30 uur tot 11:15 uur. Aan het einde van de conferentie is staatssecretaris van Rijn (VWS) van 16:00 tot 17:00 uur aanwezig.

Persaanmeldingen of vragen graag via persvoorlichting: Ron Beekman (ron.beekman@rivm.nl of 030-2742238).

Achtergrondinformatie

Alles is gezondheid… is het Nationaal Programma Preventie (NPP). Hier werken zes ministeries, gemeenten, bedrijven en een groot aantal maatschappelijke organisaties aan mee. Het NPP zal lopen voor een periode van drie jaar, van 2014 tot en met 2016, en brengt activiteiten bijeen rond bevordering van de gezondheid, preventie en gezondheidsbescherming.RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu