RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persuitnodiging International Society of Exposure Science

Nederland is dit jaar gastland van het jaarlijkse congres van de International Society of Exposure Science (ISES). Het RIVM draagt bij aan de programmering van het congres. Dit is een internationaal congres op het gebied van blootstelling aan fysische, chemische en biologische agentia. Het thema dit jaar is 'Interdisciplinaire aanpak voor gezondheid en milieu'.

Het congres vindt plaats van 9 t/m 13 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Media worden uitgenodigd om gedurende het hele congres aanwezig te zijn en verslag te doen. Op dinsdagochtend (11 oktober) van 10:00-11:30 uur is er gelegenheid voor de media om vragen te stellen aan alle aanwezige nationale en internationale experts. 

Wanneer: 9 oktober t/m donderdag 13 oktober 2016
Mediamoment: Dinsdag 11 oktober 10:00 - 11:30 uur. 
Waar: Jaarbeurs te Utrecht. 

Op zondag 9 oktober wordt dit congres geopend door André van der Zande (Directeur-Generaal RIVM) en Jan van Zanen (Burgemeester van Utrecht). Dit congres presenteert de meest recente activiteiten op het gebied van meten en modelleren van blootstelling en de internationale strategieën en samenwerking op dit gebied. Daarnaast komen de huidige en toekomstige manier van het beoordelen van blootstelling aan bod. Denk hierbij aan het ontwikkelen van meetinstrumenten, het veiliger maken van producten, het nemen van verantwoordelijkheid en de invloed van de blootstelling van ons en onze (groot)ouders op de gezondheid van onze nakomelingen.

Er worden ongeveer 700 experts verwacht uit meer dan 60 landen in Afrika, Oceanië (Australië), Azië inclusief het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Tijdens het huidige congres in Europa is er bovendien extra aandacht voor een hechtere samenwerking in Europa op het gebied van blootstelling door het initiëren van een 'Europese strategie voor blootstellingswetenschap'. 

Aanmeldingen: ron.beekman@rivm.nl
Meer informatie: http://ises2016.org/ 

 

Gerelateerde onderwerpen

Home / Documenten en publicaties / Agenda 2016 / Persuitnodiging International Society of Exposure Science

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu