Agenda 2017

 • Officiële start bouw nieuwe huisvesting VWS/RIVM en CBG (PERSUITNODIGING) 24 november 2017

  Op woensdag 29 november 2017 markeren het Rijksvastgoedbedrijf als opdrachtgever, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) als toekomstige gebruikers, en SHH/MEET als aannemer de officiële start van de werkzaamheden met het boren van één van de eerste palen van de toren. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, geeft het officiële startsein.

 • 24 november: netwerkmiddag 'Perceptie van risico’s: hoe kijk jij naar veiligheid?' 24 november 2017

  Op vrijdag 24 november aanstaande organiseert RIVM de netwerkmiddag 'Perceptie van risico’s: hoe kijk jij naar veiligheid?' bij het RIVM in Bilthoven. Deze middag staat in het teken van risicoperceptie in relatie tot veilig werken. De middag is bedoeld voor veiligheidskundigen en arboprofessionals.

 • Jaarlijkse Informatiebijeenkomst Clostridium difficile infecties 23 november 2017

  Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse Informatiebijeenkomst over Clostridium difficile infecties.

 • Symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg 14 november 2017

  Op dinsdag 14 november 2017 organiseren het ministerie van VWS en het RIVM in samenwerking met Vilans, kennisinstituut voor langdurende zorg, het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg. Het symposium wordt gehouden in het kader van de Europese Antibioticadag.

 • 7e RIVM RVP-onderzoeksdag 10 november 2017

  Vrijdag 10 november 2017 organiseert het RIVM de 7e RIVM RVP-onderzoeksdag, waarvoor we je weer van harte uitnodigen. Ook dit jaar geven we aandacht aan huidige ontwikkelingen op het gebied van het Rijksvaccinatieprogramma van jong tot oud, zoals rotavirusvaccinatie, maternale kinkhoestvaccinatie, pneumokokkenvaccinatie, meningokokkenvaccinatie en HPV-vaccinatie.

  Informatie over het programma vindt u bij het Rijksvaccinatieprogramma voor professionals.

 • Congres ‘De bevolkingsonderzoeken op het spoor’ 09 november 2017

  Op donderdagmiddag 9 november 2017 staan de bevolkingsonderzoeken naar kanker in de schijnwerpers. Dit gebeurt tijdens het congres ‘De bevolkingsonderzoeken op het spoor’ dat het RIVM-Centrum voor Bevolkingsonderzoek organiseert voor stakeholders die betrokken zijn bij de bevolkingsonderzoeken. Zij adviseren ons o.a. in werkgroepen en programmacommissies over de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken. Door grote belangstelling is aanmelden voor het congres inmiddels niet meer mogelijk.

 • 13-16 juni: Chemical Safety Assessment under REACH 13 juni 2017

  Het RIVM organiseert in samenwerking met de Universiteit Utrecht de cursus Chemical Safety Assessment under REACH. Deze cursus wordt gehouden van 14-17 juni 2016.

 • 9 mei: Symposium "Ondersteuner van de toekomst" 09 mei 2017

  Op 9 mei vindt bij het RIVM een symposium plaats van ondersteuners van het RIVM, Gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat en het Julius Centrum van het UMC.

 • 2 juni: netwerkmiddag 'Veilig werken, weten wat lukt?!' 09 mei 2017

  Op vrijdag 2 juni aanstaande organiseert RIVM de netwerkmiddag ‘Veilig werken, weten wat lukt?!’ bij het RIVM in Bilthoven. Deze middag staat in het teken van veiligheidsinterventies. De middag is bedoeld voor veiligheidskundigen en arboprofessionals.

 • 12 mei: 10e Symposium De Overdracht voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland 02 mei 2017

  Op 12 mei is het 10e V&VN-symposium met als thema BRMO. Hoe resistent ben jij? De bestrijding van BRMO is één van de speerpunten van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het is een onderwerp dat leeft onder de verpleegkundigen binnen de infectieziektebestrijding. Zij zijn de link met de praktijk. Zij krijgen de vragen van burgers en professionals over BRMO, maar wat betekent het eigenlijk over en wat is hun rol in de bestrijding van BRMO?

 • 27e Transmissiedag infectieziekten 'NATUURlijk Risico?' 21 maart 2017

  Infectieziekten zijn vaak onvoorspelbaar en gezondheidsrisico’s horen bij ons leven. Soms accepteren we deze risico’s als vanzelfsprekend of treffen we voorzorgsmaatregelen, maar vaak zijn we niet op de hoogte of en in welke mate we daadwerkelijk risico lopen.

 • 29 mei-1 juni: Conferentie Land use and Water Quality 2017 11 januari 2017

  Van 29 mei tot 1 juni 2017 vindt de derde internationale conferentie plaats over landgebruik en waterkwaliteit (Land use and Water Quality, LuWQ2017 ). RIVM is de organisator.

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu