Symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg

Op dinsdag 14 november 2017 organiseren het ministerie van VWS en het RIVM in samenwerking met Vilans, kennisinstituut voor langdurende zorg, het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg. Het symposium wordt gehouden in het kader van de Europese Antibioticadag.

Het centrale thema tijdens het symposium is de impact van antibioticaresistentie op ouderen en hun woonomgeving. Via discussies en workshops bespreken we onderwerpen als hygiëne, antibioticagebruik en de rol van huisartsen en medisch specialisten in de verschillende omgevingen waar de zorg voor ouderen plaatsvindt. Ook gaan we in gesprek over een aantal dilemma’s, zoals huiselijkheid versus veiligheid in verpleeghuizen. Verder komt het programma Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen aan de orde, de geleerde lessen en de mogelijkheden tot meedoen.

Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor professionals die in de praktijk te maken hebben met antibioticaresistentie, hygiëne- en infectie vraagstukken, farmacie, verpleeghuizen en thuiszorg. Bijvoorbeeld huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgprofessionals die verbonden zijn aan de zorg voor ouderen.

Meer informatie volgt in september.

handje bacteriën

Home / Documenten en publicaties / Agenda 2017 / Symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu