RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwe dataset ColonIS medio oktober beschikbaar

Publicatiedatum: 17 oktober 2014
Wijzigingsdatum: 17 november 2016

Dankzij de terugkoppeling vanuit de beroepsgroepen zijn er aanpassingen doorgevoerd in de minimale dataset die moet worden vastgelegd voor de coloscopie- en pathologieverslagen.

In deze versie zijn het vooral aanpassingen om de registratie te vergemakkelijken (aantal items is vervallen) en de nauwkeurigheid en volledigheid te verbeteren (bij "definitief vervolgbeleid" bijvoorbeeld zijn meer opties mogelijk). Via deze link treft u het overzicht met wijzigingen voor de coloscopieverslagen en voor de pathologie verslagen. Ook kan ColonIS nu beter omgaan met vervolgcoloscopieƫn, alle aanvullende coloscopieƫn worden nu correct verwerkt.

Ook is er een Toelichting bij registratie van coloscopieverslagen in het kader van het Bevolkingsonderzoek Darmkankergeschreven waarin de definities staan van de verschillende vragen en waar nodig toelichting op het gebruik hiervan.

Indien u handmatig invoert in ColonIS zijn de wijzigingen per 16 oktober beschikbaar. Als u elektronisch aanlevert (vanuit bijvoorbeeld Endobase of Clinical Assistant) moet u een afspraak maken met uw leverancier om de nieuwste versie te krijgen. Let op dat vanaf 16 oktober alleen nog de versie van april 2014 en oktober 2014 worden ondersteund. De augustus 2013 versie kan dus niet meer worden gebruikt. Als u toch nog met de augustus 2013 versie werkt in uw systeem dan moet u uw verslagen handmatig overnemen in ColonIS. Vraag bij uw leverancier na of u up-to-date bent!

Home / Documenten en publicaties / 2014 / Nieuwe dataset ColonIS medio oktober beschikbaar

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu