RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Monitoring van medisch team rond ebolapatient beëindigd

Publicatiedatum: 09 januari 2015
Wijzigingsdatum: 20 oktober 2016
Het is 21 dagen geleden dat de Nigeriaanse ebolapatiënt die in het Calamiteitenhospitaal was opgenomen, is genezen. Daarmee is de monitoring van de gezondheidssituatie van het medisch team van het UMC Utrecht dat hem verzorgde ook beëindigd. Nu is met zekerheid vastgesteld dat geen van de zorgverleners is besmet met ebola.

Voor het betrokken medisch personeel ging een monitoringsperiode van drie weken in waarin de gezondheidssituatie nauwlettend werd gevolgd. Hiermee kunnen tijdig eventuele ziekteverschijnselen gesignaleerd worden die 2 tot 21 dagen na besmetting kunnen optreden. Deze periode van monitoring is nu afgerond zonder dat er besmettingen zijn vastgesteld. De periode van drie weken is gebaseerd op internationale richtlijnen van de World Health Organization (WHO).

Op 5 december 2014 is een Nigeriaanse ebolapati├źnt in het Calamiteitenhospitaal opgenomen. Het ging om een militair in dienst van de VN Vredesmacht in Liberia. Hij is hier in strikte isolatie verpleegd door speciaal getraind medisch personeel. Op 18 december is hij genezen verklaard van ebola.

 

isolatiekamer ziekenhuis

Gerelateerde onderwerpen

Home / Documenten en publicaties / Monitoring van medisch team rond ebolapatient beëindigd

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu