RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Leer hoe leerlingen kunnen bijdragen aan onderzoek van NASA, KNMI, RIVM en WUR

Publicatiedatum: 08 maart 2017
Wijzigingsdatum: 21 maart 2017

GLOBE Nederland organiseert op 21 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. KNMI, RIVM en WUR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu.

Lancering Europese campagne GrowApp

Op deze dag wordt een Europese app, genaamd GrowApp gelanceerd. Met deze app kunnen leerlingen animaties maken van de natuur zoals de natuur zich door de seizoenen heen ontwikkelt. Tijdens de campagne gaan leerlingen in heel Europa 6 boomsoorten bestuderen. Zij zullen de ontwikkeling van de bomen in de tijd volgen en wat de invloed is van klimaat en seizoensveranderingen. Vervolgens kunnen ze de resultaten vergelijken met die uit andere Europese landen.

Voor wie?

De dag is bedoeld voor docenten en TOA's in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij o.a. de volgende thema's: leren onderzoeken (PWS, PO), internationalisering, duurzaamheid, tweetalig onderwijs (tto). De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.

Meer informatie

Datum:  Dinsdag 21 maart 2017
Locatie:  RIVM, Bilthoven
Meer info en aanmelden via de GLOBE Nederland website.

bodemonderzoek-globedag 2014 367

Home / Documenten en publicaties / Leer hoe leerlingen kunnen bijdragen aan onderzoek van NASA, KNMI, RIVM en WUR

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu