Go to abstract

Samenvatting

Beschreven worden de resultaten van het onderzoek van margarine en halvarine (N=28), rundernieren (N=6), maiskiemen (N=1), "vet" uit overstortputjes (N=1), spinazie (N=5), boerenkool (N=8), mosselen (N=10), brood (N=4) en duplicaten van 24-uurs voeding (N=6) op gehalte aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAH). Daarnaast is een deel van de monsters onderzocht op N-heterocyclische aromatische koolwaterstoffen (N-PAH). In geen van de monsters was het gehalte per N-PAH groter dan 0,2 ug/kg. Mosselen zijn met totale PAH-gehalten van 124 tot 384 ug/kg het hoogst besmet en leveren een niet te verwaarlozen bijdrage aan de totale carcinogene PAH-belsting via de voeding. Het PAH-gehalte van de margarine blijkt sterk afhankelijk van de kwaliteit van de grondstoffen.

Abstract

Abstract not available

Resterend

Grootte
1.76MB