Uitnodiging of herinnering uit 2016

Vrouwen met een uitnodigingsbrief of herinneringsbrief uit 2016 kunnen niet meer meedoen aan het bevolkingsonderzoek. Zij kunnen contact opnemen met hun regionale screeningsorganisatie voor een nieuwe uitnodiging voor het vernieuwde bevolkingsonderzoek.

Voor vrouwen met een uitnodigings- of herinneringsbrief van het oude bevolkingsonderzoek uit 2016 zijn een aantal situaties en acties mogelijk. De belangrijkste staan hieronder.

Niet meer meedoen met uitnodigingsbrief 2016

Als een vrouw de huisartsenpraktijk belt om een afspraak te maken voor een uitstrijkje is het belangrijk te vragen of zij een uitnodiging van 2017 of eerder heeft. Heeft zij een uitnodiging van vóór 2017, dan kan zij een nieuwe uitnodiging aanvragen bij de screeningsorganisatie in haar regio. Op de nieuwe uitnodigingsbrief zitten stickers die nodig zijn voor de administratieve afhandeling van het uitstrijkje. Deze stickers zijn persoonsgebonden.

Uitslag PAP 0 2016

Vrouwen met een PAP 0-uitslag onbeoordeelbaar vanaf november 2016 hebben in 2017 automatisch een nieuwe uitnodigingsbrief ontvangen waarmee zij opnieuw een uitstrijkje kunnen laten maken bij de huisarts.

Uitstel tot 1 november 2016

Als een vrouw vóór 1 november 2016 uitstel had, dan heeft zij een aangepaste uitnodigingsbrief ontvangen waarin stond dat zij na 1 december 2016 niet meer mee kan doen met het oude bevolkingsonderzoek 2016. Wil deze vrouw weer deelnemen aan het bevolkingsonderzoek, dan kan zij zelf contract opnemen met de regionale screeningsorganisatie om een nieuwe uitnodigingsbrief te ontvangen.

Uitstel ná 1 november 2016

Als een vrouw tot na 1 november 2016 uitstel had aangevraagd, ontvangt zij in 2017 automatisch van de regionale screeningsorganisatie een nieuwe uitnodiging voor het vernieuwde bevolkingsonderzoek 2017, ze hoeft daarvoor niets te doen.

Handige informatie

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu