Asbest in gebouwen

Asbest in woningen en publieke gebouwen

Deze toolkit gaat over asbest in woningen en publieke gebouwen. Het doel van de toolkit is het ondersteunen van de communicatie over de mogelijke blootstelling aan asbest en de risico’s daarvan. Zo kan iedereen gebruikmaken van dezelfde, breedgedragen basisinformatie. De inhoud kan gebruikt worden om zelf communicatiemiddelen samen te stellen.

Vragen en antwoorden

De lijst met vragen en antwoorden over asbest is hieronder te downloaden. Uit deze lijst kunt u antwoorden halen voor het beantwoorden van publieksvragen. Als u een relevante vraag heeft die nog niet is opgenomen in deze lijst, dan kunt u deze doorsturen naar cGM@rivm.nl. Deze vraag, inclusief antwoord, kan dan worden toegevoegd aan de toolkit.

Informatie over asbest en risico's voor de gezondheid.

Download onderstaand document als PDF

Infographidc over asbest en risico's voor de gezondheid

 


GGD-richtlijn medische milieukunde: Gezondheidsrisico van asbest in woningen en publieke gebouwen

In 2014 is de GGD-richtlijn medische milieukunde: asbest opgesteld. Deskundigen van GGD en RIVM hebben hieraan bijgedragen en externe deskundigen hebben het document van commentaar voorzien.
 


Met behulp van de vragen en antwoorden en het beeldmateriaal kan voorlichtingsmateriaal op websites en/of folders worden samengesteld.

Links

Bouwbesluit
OVerzicht gecertificeerde asbestverwijderaars

 

 

 

Home / Onderwerpen / B / Binnenmilieu / Toolkit Binnenmilieu / Asbest in gebouwen

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu