De impact van denken en doen op chlamydia verspreiding (iMPaCT)

Wat is iMPaCT?

iMPaCT is een onderzoek onder jongeren naar de verspreiding van chlamydia. We onderzoeken of gedrag en/of psychologische kenmerken iets te maken hebben met het wel of niet hebben van een chlamydia (her)infectie. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we om de preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), zoals chlamydia, te verbeteren. Het onderzoek loopt van november 2016 tot mei 2018.

Wie doen eraan mee?

Deelnemers aan iMPaCT zijn jongeren tussen de 18 en 24 jaar die een afspraak hebben gemaakt voor een soa-test bij de soa-polikliniek van de GGD Amsterdam, GGD Kennemerland, GGD Hollands-Noorden en GGD Twente. Zij worden gevraagd in totaal vier online vragenlijsten in te vullen over een periode van één jaar. Daarnaast krijgen de deelnemers zes maanden na de soa-test bij de soa-polikliniek opnieuw een chlamydia-test die ze thuis kunnen doen.

Vragen over iMPaCT?

Voor meer informatie over het doel en de werkwijze van het onderzoek kun je de informatiefolder en de uitnodigingsbrief downloaden. Heb je verder nog vragen? Kijk dan of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staat of neem contact op met de onderzoekers van iMPaCT via e-mail impact@rivm.nl.
 

Home / Onderwerpen / C / Chlamydia trachomatis / De impact van denken en doen op chlamydia verspreiding (iMPaCT)

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu