RIVM organiseert informatieochtend over circulaire economie

Op donderdagochtend 18 januari organiseert het RIVM een inloopochtend over circulaire economie. Professionals en particulieren kunnen vragen stellen en nieuwe kennis opdoen. Het RIVM inventariseert hoe kennis beter kan aansluiten bij vragen uit de praktijk.

Deze Circulaire Inloop! RIVM maakt onderdeel uit van de week van de circulaire economie (15-19 januari) 2018. Door de transitie naar een circulaire economie vermindert de vraag naar grondstoffen en ook neemt de efficiëntie van het gebruik toe. Waar de kringloop nog niet gesloten kan worden, kiezen we duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen.

Tijdens de inloopochtend krijg je antwoord op vragen als: hoe sluiten we de kringlopen zo veilig, schoon en duurzaam mogelijk? Wat is de relevante regelgeving? En hoe zit het met eco-design, safe-by-design en circulair ontwerpen?

Als wij je vanuit het RIVM niet verder kunnen helpen, dan kunnen we je in contact brengen met iemand uit ons netwerk. Het RIVM werkt nauw samen met overheden en bedrijven, zowel in binnen- als buitenland. Ook spreekt het RIVM met bedrijven over de overgang naar een circulaire economie.

Programma

Tijdens de vrije inloop kunt u vragen stellen aan onze experts en wij informeren u over de nieuwste ontwikkelingen.

9:00u -10:00u Vrije Inloop

10:00u -10:30u Presentatie over duurzaam Innoveren en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.  Hoe kan je duurzaam innoveren en maatschappelijk verantwoord inkopen? Welke methodieken kan je hierbij gebruiken en welke richtlijnen moet je volgen?

10:30u -11:00u Vrije Inloop

11:00u – 11:30u Presentatie Afval als grondstof, veilig én duurzaam circulair. Hoe maken we de circulaire economie veilig én duurzaam? Welke zorgstoffen kom je mogelijk tegen? Welke methodieken zijn er om hierin te ondersteunen? Welke wetgeving is relevant?

11:30u -12:00u Vrije Inloop

Plaats en tijd

De informatieochtend vindt op donderdag 18 januari plaats van 9.00 tot 12.00 in The Social Impact Factory te Utrecht. Deelname is gratis, aanmelden niet vereist, maar wel gewenst i.v.m. aantal plaatsen.

Wie hierover vragen heeft kan contact opnemen met biobased@rivm.nl of bellen met Susanne Waaijers 030-2743358.

Zie ook

Meld u aan voor deze bijeenkomst

Circulair ondernemen

Home / Onderwerpen / C / Circulaire economie / RIVM organiseert informatieochtend over circulaire economie

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu