Professionals

Het hepatitis B-vaccinatieprogramma voor risicogroepen wordt gecoördineerd door het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

E-mail:        hbvprogramma@rivm.nl
Telefoon:     030-274 7000

Landelijke partners vaccinatieprogramma

   

  • GGD Nederland heeft vanaf het begin van de campagne in 2002 de landelijke coördinatie op zich genomen met een goed resultaat. Nu de landelijke coördinatie over is gegaan naar het CIb blijft GGD Nederland een belangrijke partner in de uitvoer van de campagne. Zij is immers de belangenbehartiger van de GGD’en in het land en heeft een uitgebreide expertise opgebouwd ten aanzien van de campagne. Met name op het gebied van vaccin inkoop en distributie en het beheer van het registratiesysteem is het CIb in 2009 nauw verbonden met GGD Nederland. 
  • Als expertisecentrum werkt Soa Aids Nederland (SANL) aan het tegengaan van de verspreiding van hiv en andere soa. Soa Aids Nederland heeft als apart aandachtsgebied ‘prostitutie’ en 'mannen die seks hebben met mannen' (MSM). Met deze tak binnen SANL werkt het CIb samen in de uitvoer van de campagne. Voor het HBV-programma maakt SANL jaarlijks plannen om de doelgroep mannen die seks hebben met mannen (MSM) te bereiken en te stimuleren voor de gratis vaccinatie.
RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu