Portiegrootte voedingsmiddelen

Portie-online bevat informatie over gewichten en inhoudsmaten van voedingsmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn en wordt uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De informatie is afkomstig uit de database die door het RIVM in samenwerking met het Voedingscentrum (VC) en de Wageningen Universiteit (WUR) is samengesteld en wordt onderhouden. De eerste versie van Portie-online bevat gegevens over generieke voedingsmiddelen in een aantal productgroepen.

Brood, koffie, pizza, suiker

De informatie is gebaseerd op het Maten, gewichten en codeboek 2003, aangevuld en geactualiseerd met gegevens die zijn verzameld voor diverse onderzoeken en toepassingen bij de WUR, het VC en het RIVM.

Nieuwe gegevens, gegevens over de ontbrekende productgroepen en over merkgebonden voedingsmiddelen worden later toegevoegd.

Als u aanvullingen heeft of onjuiste gegevens op de Portie-online website ziet, vragen wij u om deze aan ons te melden. Zie hiervoor de contactgegevens.

Huishoudelijke maten

Behalve de gegevens die per voedingsmiddel in Portie-online kunnen worden opgezocht, kunnen een aantal standaard huishoudelijke maten worden onderscheiden. Dit is bijvoorbeeld de inhoud van een kopje, glas, schaaltje of lepel.

Meer informatie

Home / Onderwerpen / P / Portiegrootte voedingsmiddelen

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu