Deelnemers gezocht voor onderzoek naar informatievoorziening over e-sigaretten

Overheidsorganisaties geven meestal alleen informatie over de beste optie om een bepaald gezondheidsrisico te voorkomen, zoals stoppen met roken. Er zijn echter ook allerlei andere tabaksproducten, zoals de e-sigaret, waarvan geclaimd wordt dat ze minder schadelijk zijn. Het RIVM en Universiteit Maastricht onderzoeken of mensen op zoek zijn naar informatie over deze andere producten en welke informatie ze dan zoeken. Voor dit onderzoek zijn we daarom nog op zoek naar rokers (18+), en e-sigaret/shisha-pen gebruikers (dampers) (18+) die mee willen doen aan een groepsgesprek.

Vragen die in het groepsgesprek aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat vind je van de e-sigaret of shisha-pen? Heb je wel eens informatie gezocht over deze producten? Wat vond je van deze informatie? Deze en andere vragen willen we bespreken in een groepsgesprek met 6 tot 8 deelnemers. Dit gesprek duurt ongeveer 2 uur en je krijgt hier een onkostenvergoeding van €30,- voor en een reiskostenvergoeding. 

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een van de groepsgesprekken. Tijdens dit gesprek zal een gespreksleider vragen naar je ideeën over de e-sigaret. Je hoeft hiervoor niets voor te bereiden. Het gesprek wordt opgenomen (alleen audio, geen video), zodat we niks vergeten en de reacties zorgvuldig kunnen verwerken. Uiteraard worden alle gegevens vertrouwelijk behandeld. De gesprekken vinden plaats in Utrecht (in de week van 13 t/m 17 juni), Eindhoven (in de week van 27 juni t/m 1 juli) en Zwolle (in de week van 4 t/m 8 juli). 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Achtergrond

Dit project wordt uitgevoerd binnen het Strategisch Programma RIVM (SPR), een programma voor onderzoek, innovatie en kennisontwikkeling. Zo blijft het RIVM voorbereid op de vragen van morgen.

 

e-sigaret

Home / Onderwerpen / T / Tabak / Nieuwe producten / E-sigaret / Deelnemers gezocht voor onderzoek naar informatievoorziening over e-sigaretten

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu