Onderzoek

LymeProspect-onderzoek

Het is nog onbekend waarom sommige mensen wel klachten houden na behandeling van de ziekte van Lyme en anderen niet. Het LymePropect-onderzoek, wat tot 2018 loopt, zal hier meer inzicht ingeven. Met de resultaten hopen de onderzoekers voorstellen te kunnen doen voor behandelingen die langdurige klachten na Lyme kunnen voorkomen of genezen.

Meedoen aan dit onderzoek?!

Mensen die beginnen met een antibioticakuur tegen een rode ring of vlek of andere vorm van de ziekte van Lyme kunnen meedoen aan het onderzoek. Hun gezondheid wordt gevolgd via bloedafnames en vragenlijsten. De mensen die na een jaar nog klachten hebben worden vergeleken met de mensen die geen klachten meer hebben.
Mensen kunnen zich aanmelden op www.tekenradar.nl of via de huisarts.

Rode ring- of vlekvormige uitslag

Jaarlijks krijgen ongeveer 25.000 mensen de ziekte van Lyme. Daarvan hebben 23.500 mensen een rode ring- of vlekvormige uitslag op de huid (erythema migrans). Deze huiduitslag is het meest voorkomende signaal van de ziekte van Lyme. Daarnaast krijgen ongeveer 1.400 mensen ernstiger klachten door Lyme. De meeste mensen genezen na een antibioticakuur, maar 1.000 tot 2.500 mensen per jaar blijven langdurige gezondheidsklachten houden.

 

Home / Onderwerpen / T / Tekenbeten / Onderzoek

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu