Publicaties Veilig, gezond en duurzaam eten

In 2015 en 2016 bundelde het RIVM de bestaande kennis over de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van het Nederlandse voedingspatroon. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in vijf achtergrondrapporten die de wetenschappelijke basis zijn van het rapport ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’ dat het RIVM op 24 januari 2017 publiceerde.

Rapporten

Wat ligt er op ons bord? Veilig gezond en duurzaam eten in Nederland. Ocké MC, Toxopeus IB, Geurts M, Mengelers MJB, Temme EHM, Hoeymans N. RIVM Rapport 2016-0200.

What is on our plate? : Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands. Toxopeus IB, Hoeymans N, Geurts M, Mengelers MJB, Temme EHM, Ocke MC.RIVM Report 2017-0024.

Infographic: Wat ligt er op ons bord? Naar een integraal voedselbeleid.

Wat ligt er op ons bord? : Methodologisch achtergrondrapport bij 'Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland'. Toxopeus IB, Hoeymans N, Geurts M, Mengelers MJB, Temme EHM, Ocke MC. RIVM Rapport 2017-0064.

Drijvende krachten van de voedselconsumptie en het voedselaanbod. Achtergrondrapport bij ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’.   Zantinge EM, van Bakel AM, van Loon AJM, Ocke MC. RIVM Rapport 2016-0194.

Food consumption in the Netherlands and its determinants. Background report to ‘What’s on our plate? Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands’. Geurts M, van Bakel AM, van Rossum CTM, de Boer E, Ocke MC. RIVM Rapport 2016-0195.

How safe is our food? Background report to ‘What’s on our plate? Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands’.Mengelers M, de Wit, L, Boon P, Franz E, Bouwknegt M, de Jonge R, Bulder A, Havelaar A. RIVM Report 2016-0196.

Health aspects of the Dutch diet. Background report to ‘What’s on our plate? Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands’. Boer JMA, Buurma-Rethans EJM, Hendriksen M, Kranen HJ van, Milder IEJ, Ocke MC, Verkaik-Kloosterman J, van Raaij J. RIVM Rapport 2016-0197.

The environmental sustainability of the Dutch diet. Background report to ‘What’s on our plate? Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands’. Hollander A, Temme EHM, Zijp MC. RIVM Report 2016-0198.

Milieubelasting van de voedselconsumptie in Nederland. De Valk E, Hollander A, Zijp M. RIVM Rapport 2016-0074.

 

Home / Onderwerpen / V / Voedselconsumptiepeiling / Publicaties / Publicaties Veilig, gezond en duurzaam eten

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu