R.M. (Rob) Riesmeijer, MSc MScPH

Hoofd Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s

Ik vind het een voorrecht om mijn bijdrage te mogen leveren aan belangrijke vaccinatie- en preventieprogramma's die dagelijks veel menselijk leed voorkomen.

foto van Rob Riesmeijer


Sinds oktober 2016 is Rob hoofd van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVP). De dienst zorgt voor de publieke vaccinvoorziening, de organisatie van de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) en de coördinatie van screeningen rond zwangerschap (PSIE) en geboorte (NHS). Daarmee draagt DVP bij aan het beperken van (de gevolgen van) ziektes en aandoeningen.  

Rob studeerde biomedische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide een Master of Public Health aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine .

Sinds 2009 werkt Rob bij het RIVM. Zijn loopbaan bij het RIVM begon bij de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding toen Mexicaanse griep en later Q-koorts speelden. In 2011 kwam Rob in dienst van de beleidsafdeling van het Centrum Infectieziektebestrijding waar hij in 2013 coördinator werd.

Fields of expertise

  • Infectious disease control
  • National Immunisation Programme
  • Screening of pregnant women
  • Neonatal screening

Contact

Home / Over RIVM / Kennis en kunde / Experts en expertise / R.M. (Rob) Riesmeijer, MSc MScPH

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu