We nodigen u graag uit voor de netwerkmiddag Veiligheid werken op 25 mei 2018 12.00-17.00 uur bij het RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. Deelname is gratis. Direct naar aanmeldformulier.

Het thema van deze netwerkmiddag is Samen beter in veiligheid: Trends in wetenschap en praktijk. Want veiligheid op de werkvloer is voor iedereen belangrijk. En daar dragen we als betrokken professionals vanuit onze eigen kennis en ervaring aan bij. Zowel in de dagelijkse processen in bedrijven, als vanuit beleid en wetenschappelijk onderzoek.
Tijdens de netwerkmiddag is er ruim gelegenheid voor persoonlijke ontmoeting met collega’s en vakgenoten. In het inhoudelijk programma gaan we dieper op het thema in.


Hoofdgast van de middag is Johnny Dyreborg, Senior onderzoeker aan het National Research Centre for the Working Environment  in Kopenhagen, Denemarken. Hij doet onderzoek naar de effectiviteit van interventies en geeft een presentatie over dit onderwerp op basis van een uitgebreid onderzoek onder de campbell collaboration.


Ook presenteren we de eerste resultaten van de vragenlijst over het verbeteren van veiligheid in de praktijk, die we samen met de NVVK naar alle NVVK-leden hebben gestuurd.
In parallelsessies én een interactieve paneldiscussie gaan we dieper in op concrete trends en toekomstige ontwikkelen op het gebied van veiligheid.

  • Robotisering en de relatie met arbeidsveiligheid  - Dolf van der Beek en Anne Jansen
  • Innovatieve aanpakken en cognitieve valkuilen  - Julia Burggraaf
  • Trends in arbeidsomstandigheden – Annick Starren.

Voor de discussie zijn we ook benieuwd naar welke trends en ontwikkelingen er volgens u niet onbesproken mogen blijven. U kunt ons dat laten weten via de vraag in het aanmeldingsformulier. Heeft u verder nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via veiligwerken@rivm.nl.   Viola van Guldener