Op veehouderijen wordt voor diverse activiteiten gebruik gemaakt van biociden. Denk bijvoorbeeld aan de desinfectie van melkapparatuur of drinkwatersystemen. Maar ook voor de bestrijding van insecten en knaagdieren worden biociden gebruikt. Belangrijke vraag hierbij is hoe een juist gebruik van biociden gewaarborgd kan worden. Ontstaat er door biocidengebruik resistentie? En hoe worden boeren geadviseerd over het gebruik van biociden? Is juist gebruik van biociden voldoende verankerd in het onderwijs. Hierover spreken we tijdens het eerste KNB event van dit jaar op 23 mei. Meld u aan en discussieer mee!

Presentaties en workshops

Het CtgbBoard for the Authorisation of Plant Protection Products and Biocides geeft een presentatie over juist gebruik van biociden en registratie. De WURWageningen University & Research Wageningen University &Research   Wageningen University &Research   geeft een presentatie waarin de vraag of Integrated Pest Management (IPM) voor Vogelmijt een voorbeeld is voor de hele veehouderij? Uiteraard is er na de presentaties tijd voor discussie. Na de presentaties zijn er diverse interactieve workshops.

Praktische informatie:

Datum en tijd:   donderdag 23 mei, inloop 12.30 uur, programma 13.00 – 17.00 uur
Het programma eindigt met een netwerkborrel van 16.30 – 17.00 uur
Locatie:                Aeres MBOmiddelbaar beroepsonderwijs Barneveld, Barnseweg 3 3371 RNradiologische-nucleaire Barneveld
    

Voor wie?

Gebruikers (boeren), bedrijfsadviseurs, dierenartsen, erfbetreders, beleidsmakers, studenten, docenten groene/agrarische scholen en overige geïnteresseerden.