Rapport in het kort
Onderzocht zijn 110 duplicaat porties van de 24-uurs
voeding van 58 mannen en 52 vrouwen in de leeftijdsgroep van 18 tot 74 jaar;
verzamelperiode oktober 1984 (N=56) en maart 1985 (N=54). De
bemonsteringsperiode blijkt nauwelijks van invloed op de gemiddelde en
mediane inneming aan vet, eiwit, koolhydraten en energie. Verder valt op
dat de gemiddelde inneming nu lager is dan in het 1976/1978 onderzoek van de
duplicaat porties van 24-uurs voeding ; alleen vet vormt hierop een
uitzondering. Vergeleken met internationale aanbevelingen wordt gemiddeld
te veel vet en eiwit geconsumeerd en te weinig koolhydraten. De uitkomsten
van dit onderzoek van duplicaat porties van 24-uurs voeding zijn vergeleken
met die van voedingsonderzoek uitgevoerd volgens het "market basket" model.
Conclusie: de macro-samenstelling en energie-inhoud van een kg 24-uurs
voeding verschilt gemiddeld niet.