|   print

Evaluatie informatieblad 'Rioolrenovatie met kousmethoden'
[  ]
 
Dusseldorp A, de Groot M

34 p in Dutch   2008

RIVM briefrapport 609021057, IMG vraagnummer 2784
download pdf (268Kb)  

Toon Nederlands

English Abstract

 

RIVM - Bilthoven - the Netherlands - www.rivm.nl

Display English

Rapport in het kort
Het informatieblad over het voorkomen van overlast bij renovatie van het riool met styreenhoudende technieken is bij ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten bekend. De gemeenten beoordelen het informatieblad als nuttig en passen de aanbevolen maatregelen regelmatig toe. Desondanks komen er nog bij ca. 25% van de gemeenten klachten binnen over geuroverlast tijdens de werkzaamheden. Bij de GGD'en bleek in de periode juni 2006-juni 2007 eenmaal een klacht te zijn binnengekomen.
Dit zijn de resultaten van de evaluatie van het informatieblad dat in 2006 door de VROM-Inspectie is uitgegeven. Een enquete onder de gemeenten en GGD'en was een van de onderdelen van deze evaluatie. Verder vonden interviews plaats met twee uitvoerders en werden reacties gebundeld die het RIVM heeft binnengekregen naar aanleiding van het informatieblad. Op grond van de resultaten heeft de VROM-Inspectie, in samenspraak met een breed samengestelde begeleidingscommissie, besloten het informatieblad te actualiseren en opnieuw onder de aandacht te brengen van de gemeenten.
Dit rapport bevat de resultaten van de evaluatie en de geactualiseerde tekst van het informatieblad. De tekst van het geactualiseerde informatieblad zal digitaal aan de VROM-Inspectie ter beschikking worden gesteld voor bewerking tot een VROM-Inspectie-uitgave.

 

RIVM - Bilthoven - Nederland - www.rivm.nl
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM
( 2008-03-28 )