Deze toolkit gaat over lood in drinkwater. Het doel van de toolkit is het ondersteunen van de communicatie over de gezondheidseffecten van lood in drinkwater en het geven van handelingsperspectieven. Zo kan iedereen gebruikmaken van dezelfde, breedgedragen basisinformatie. De inhoud kan gebruikt worden om zelf communicatiemiddelen samen te stellen.

 

Folder

Onderstaande informatiefolder is gericht op het informeren van bewoners over de gezondheidseffecten van lood in drinkwater. De folder biedt ook heldere handelingsperspectieven. De informatiefolder kan aangevuld worden met met regionale contactgegevens. 

Vragen en antwoorden

De lijst met vragen en antwoorden over lood in drinkwater is hieronder te downloaden. Uit deze lijst kunt u antwoorden halen voor het beantwoorden van publieksvragen. Als u een relevante vraag heeft die nog niet is opgenomen in deze lijst, dan kunt u deze doorsturen naar cGM@rivm.nl. Deze vraag, inclusief antwoord, kan dan worden toegevoegd aan de toolkit.  

GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst-informatieblad medische milieukunde: lood in drinkwater

In 2012 is het GGD-informatieblad medische milieukunde: lood in drinkwater opgesteld. Deskundigen van GGD en RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu hebben hieraan bijgedragen. De toolkit is opgesteld met behulp van dit informatieblad, in samenwerking met de werkgroep.


Meer informatie