De tookit over schimmel- en vochtproblemen in woningen omvat informatie en communicatiemiddelen over schimmels en vocht. Het doel van deze toolkit is het ondersteunen van de communicatie over de ongemakken van een vochtige woning en de effecten van schimmels op de gezondheid. Zo kan iedereen gebruikmaken van dezelfde, breedgedragen basisinformatie. De inhoud kan gebruikt worden om zelf communicatiemiddelen samen te stellen.

Folder

De folder beschrijft wat de effecten zijn van een vochtige woningn op de gezondheid. Op de achterkant van de folder is er ruimte om uw eigen logo op te nemen.

Folder schimmel- en vochtproblemen in woningen (Pdf, 309 KB)

Vragen en antwoorden

De lijst met vragen en antwoorden over schimmel- en vochtproblemen in het binnenmilieu is hieronder te downloaden. Uit deze lijst kunt u antwoorden halen voor het beantwoorden van publieksvragen. Als u een relevante vraag heeft die nog niet is opgenomen in deze lijst, dan kunt u deze doorsturen naar cGM@rivm.nl. Deze vraag, inclusief antwoord kan dan worden toegevoegd aan de toolkit.  

Vragen en antwoorden schimmel en vocht (Pdf, 231 KB)

Informatiebrieven

Onderstaande brieven zijn gericht op het informeren van bewoners over schimmel- en vochtproblemen, het verhelpen van deze problemen en het informeren over ventilatie in woningen. De brieven dienen aangevuld te worden door de verzender met contactgegevens. 

Informatie bestrijden schimmels en vochtproblemen (Pdf, 152 KB)

GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)-richtlijn medische milieukunde: schimmel en vocht

In 2012 is de GGD-richtlijn medische milieukunde: schimmel- en vochtproblemen in woningen gereedgekomen. Deskundigen van GGD, RIVM en externe partijen hebben hieraan bijgedragen. De toolkit is opgesteld met behulp van deze GGD-richtlijn, in samenwerking met de werkgroep. GGD richtlijn medische milieukunde: schimmel- en vochtproblemen in woningen

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Wetenschappelijk/Rapporten/2012/oktober/GGD_richtlijn_medische_milieukunde_Schimmel_en_vochtproblemen_in_woningen


Meer informatie