In de eerste weken na de geboorte krijgt uw kind een gehoortest. Met deze test wordt gemeten of uw kind genoeg hoort om te leren praten. Voor de gehoortest hoeft u niets te betalen.

De test duurt een paar minuten

Tijdens de gehoortest krijgt uw kind een klein, zacht dopje in het oor. Beide oren worden apart getest. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten. In de korte films op deze pagina ziet u hoe de gehoortest werkt.

Gehoorscreening bij pasgeborenen

Wat vindt u op deze website?

Gehoorscreening op de intensive care

Er is een aparte gehoorscreening voor kinderen die opgenomen worden op een Intensive Care afdeling voor pasgeborenen (NICUNeonatale Intensive Care Unit). Deze screening wordt uitgevoerd door NICU-medewerkers in het ziekenhuis. Aan NICU medewerkers worden kaarten beschikbaar gesteld om aan de ouders te geven. Hierop wordt de ouders verzocht door te geven aan het consultatiebureau als het gehoor van een kind op de NICU's wordt gescreend. De kaarten zijn te bestellen via: cvb@rivm.nl

Vragen over de gehoortest?

Heeft u na het bezoek aan deze website nog vragen? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Zo niet, neem dan contact op met het consultatiebureau in uw wijk of bel de NSDSKNederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind: 020-5745945.