Meer en meer blijkt dat gezondheidsbevordering alles te maken heeft met een goede leefomgeving. Onder het motto ‘Kwaliteit van leven’ staat gezondheidsbevordering in relatie tot omgevingsbeleid centraal tijdens de Nationale Milieudag 2014, op 11 juni bij het RIVM in Bilthoven.

Sprekers zijn onder anderen Jolande Sap (voorzitter NPHF Dutch Federation for Health (Dutch Federation for Health)), Marcel van Raaij (directeur RIVM), Karien Stronks (hoogleraar AMC Academisch Medisch Centrum Amsterdam (Academisch Medisch Centrum Amsterdam)/UvA Universiteit van Amsterdam (Universiteit van Amsterdam)), Machteld Huber (Louis Bolk Instituut), Pi de Bruijn (Alles is gezondheid, NPP National Prevention Programme (National Prevention Programme)) en Goriska van Cooten (Gezonde Verstedelijking, ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Naast plenaire inleidingen zijn er workshops met voldoende ruimte voor discussies en om te netwerken. Dit is een uniek kans voor zowel milieu- als gezondheidsprofessionals om elkaar te ont moeten en te inspireren.

Aanmelden kan via de website van de Nationale Milieudag.