Wat-werkt-dossier natuur

Wat werkt goed? Wat werkt misschien? Hoe natuur helpt  bij een gezonde zorgomgeving...

Groene huis wijkzorgcentrum Pennemes in Zaanstad

Wijkzorgcentrum Pennemes in Zaanstad wil het 'Groene huis' van de buurt zijn. Hiermee draagt zij bij aan de Green Deal Duurzame Zorg. Door het delen van de opgedane kennis en ervaring wil wijkzorgcentrum Pennemes andere bedrijven en organisaties inspireren...

Planten voor een prima binnenklimaat

Het plaatsen van planten in de vorm van plantenwanden of bakken en potten in verschillende verpleeghuizen in Nederland maakte deel uit van een grootschalig onderzoek van Fytagoras en Wageningen University & Research (WURWageningen University & Research Wageningen University & Research ) naar het effect van planten in de binnenruimte in allerlei praktijksituaties.

Alzheimertuin zorgcentrum De Vloet in Oisterwijk

Rondom het hele gebouw van woonzorgcentrum de Vloet in Oisterwijk bevindt zich een grote tuin, die bestaat uit verschillende gedeeltes. Een gedeelte van deze tuin bestaat uit een Alzheimertuin, die aansluit op de psychogeriatrische afdeling van het zorgcentrum...

De Belevingstuin van Park Stanislaus, Moergestel

Bij woonzorgcentrum Park Stanislaus wonen mensen met zorg, maar ook huurders die geheel zelfstandig wonen. Meestal wel senioren, maar zij huren zelfstandig woonruimte van een woningcorporatie. Er wordt zowel somatische als psychogeriatrische zorg verleend.

Zorgerf Buiten-Verblijf

Zorgerf Buiten-Verblijf in Putten biedt kleinschalig wonen voor ouderen met dementie in een natuurlijke omgeving. De missie van het zorgerf is 'mensen met dementie voluit laten leven'.

Nieuwbouw Erasmus MC

Met de nieuwbouw van het ziekenhuis in 2018 draagt het Erasmus MCErasmus University Medical Center bij aan de Green deal duurzame zorg. Door het delen van de opgedane kennis en ervaring wil het Erasmus MC andere bedrijven en organisaties inspireren...

Groen in en om Deventer Ziekenhuis

Groen in en om het ziekenhuis in Deventer is gericht op het toegankelijk en beleefbaar maken van de groene ruimte voor bezoek, patiënten en omwonenden.

Psychogeriatrisch verpleeghuis Nieuwe Hoeven

Nieuwe Hoeven is een psychogeriatrisch verpleeghuis aan de rand van de Maashorst. De natuurwaarde biedt iets extra’s aan mensen in het verpleeghuis. Bij Nieuwe Hoeven zijn ze al zo’n 10 jaar bezig om het buiten leven op de kaart te zetten.

High-tech binnenmoestuin, Stichting Innoforte

Stichting Innoforte plaatst high-tech binnenmoestuinen in hun verpleeghuizen om de gezondheid en het welzijn van bewoners en medewerkers te bevorderen.

Health visuals in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente

Natuurafbeeldingen en lichtpanelen in het ziekenhuis helpen de spanning, angst, stress en onrust  bij patiënten voor een behandeling te verlagen.