FoodforCare, Radboudumc

FoodforCare is een voedingsconcept voor ziekenhuizen gebaseerd op meerdere maaltijdmomenten per dag. In 2015 is  het RadboudumcRadboud University Medical Centre in Nijmegen gestart met dit unieke voedingsconcept.

Genieten aan tafel

Genieten aan tafel is een toegepast onderzoek op het gebied van eten en drinken in verpleeghuizen. Het onderzoek is uitgevoerd door Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) en Phliss.

At Your Request, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

At Your Request is een maaltijdconcept, ontwikkeld door Sodexo Health Care in Amerika. Dit concept is in Nederland doorontwikkeld door Sodexo en is, na een pilot op vier afdelingen, in november 2012 live gegaan op alle afdelingen van Ziekenhuis Gelderse Vallei .

Kookdame Albron

Kookdame is sinds 25 jaar het voedingsconcept van Albron waarbij er een kookdame of heer van buitenaf verantwoordelijk is voor alles rondom de warme maaltijd, of de volledige dagvoeding binnen de woongroepen. Per woongroep gaat het doorgaans om zo’n 8-20 bewoners.

Zorg op het Bord, Amsterdam UMC

Zorg op het Bord is het voedingsprogramma van Amsterdam UMCUniversitair Medisch Centrum Universitair Medisch Centrum. Het doel van het programma is om via veel aandacht voor voeding het welzijn van patiënten te verbeteren.

Eetgenoten, Rivas Zorggroep

Eetgenoten begeleiden bewoners rondom de maaltijd en de avondactiviteit. Hiermee kan de verlaagde avondbezetting worden opgevangen. Een lagere belasting van het zorgpersoneel en meer  rust in de huiskamer en aan tafel zijn beoogde resultaten.  

Gasterie Concept, Sevagram Heerlen

In de Gasterie van Sevagram in Heerlen bestel je, net als in een "gewoon" restaurant, aan tafel een heerlijk diner, dat je zelf samenstelt. 

High-tech binnnenmoestuin, Stichting Innoforte

De high-tech binnenmoestuin van Stichting Innoforte brengt de natuur naar binnen in de zorginstellingen. Zo wordt gezond eten leuk! 

Samen Fit, Ipse de Bruggen

Samen Fit richt zich op een gezonde leefomgeving. Binnen en buiten.  Ipse de Bruggen past de leefomgeving aan en biedt voedings-en beweegprogramma’s aan de bewoners.