Update 15 oktober 2020

Infectieradar gaat weer stapsgewijs van start. De komende weken nodigt het RIVM steeds een groep bestaande deelnemers uit voor de nieuwe Infectieradar. In ongeveer twee weken tijd worden stap voor stap alle bestaande deelnemers uitgenodigd. Daarna kunnen ook nieuwe mensen zich weer aanmelden voor Infectieradar.


Update 24 juni

Begin juni meldde een oplettende journalist van de NOS Nederlandse Omroep Stichting (Nederlandse Omroep Stichting)  dat privacygevoelige informatie vindbaar was in het systeem van Infectieradar. Het staat vast dat niemand anders dan de NOS journalist en hun beveiligingsexpert gegevens in hebben gezien. Zodra de melding bij ons binnen kwam heeft het RIVM de vragenlijsten van Infectieradar.nl offline gehaald en de situatie onderzocht. Dat een vragenlijst niet 100% veilig is mag natuurlijk niet gebeuren. We werken op dit moment aan een toekomstbestendige oplossing. De vragenlijsten zijn dus nog niet online. De volgende stap is om het systeem op verschillende manieren aan strenge veiligheidschecks te onderwerpen. Dat kost tijd. Zodra het kan gaan we verder met het versturen van vragenlijsten voor Infectieradar.


Update 6 juni

Wij kregen vandaag een melding dat privacygevoelige informatie vindbaar was door een aantal handelingen in de vragenlijstapplicatie. Daarop is de database direct offline gehaald. 
Zie ook Infectieradar tijdelijk niet beschikbaar