Het is op dit moment niet mogelijk om vragenlijsten in te vullen. Wel kunt u zich aanmelden voor Infectieradar. 

Infectieradar is een belangrijk instrument om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te kunnen volgen. Dat kunnen we alleen met de hulp van zoveel mogelijk mensen in Nederland die elke week aan het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu melden of zij klachten hebben die kunnen wijzen op een COVID-19 infectie.


Update 24 juni

Begin juni meldde een oplettende journalist van de NOSNederlandse Omroep Stichting  dat privacygevoelige informatie vindbaar was in het systeem van Infectieradar. Het staat vast dat niemand anders dan de NOS journalist en hun beveiligingsexpert gegevens in hebben gezien. Zodra de melding bij ons binnen kwam heeft het RIVM de vragenlijsten van Infectieradar.nl offline gehaald en de situatie onderzocht. Dat een vragenlijst niet 100% veilig is mag natuurlijk niet gebeuren. We werken op dit moment aan een toekomstbestendige oplossing. De vragenlijsten zijn dus nog niet online. De volgende stap is om het systeem op verschillende manieren aan strenge veiligheidschecks te onderwerpen. Dat kost tijd. Zodra het kan gaan we verder met het versturen van vragenlijsten voor Infectieradar.


Update 6 juni

Wij kregen vandaag een melding dat privacygevoelige informatie vindbaar was door een aantal handelingen in de vragenlijstapplicatie. Daarop is de database direct offline gehaald. 
Zie ook Infectieradar tijdelijk niet beschikbaar