Dit overzicht  van hulplijnen wordt steeds verder aangevuld. 

Hulplijnen algemeen

De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.    

Website
https://www.deluisterlijn.nl/ik-zoek-hulp-home/over-corona.html

Telefoonnummer
0900-0767  (24/7 bereikbaar); chatten of mailen kan ook


 

Mind-Korrelatie

MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. Ze bieden anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. Ze luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp.    

Website
https://wijzijnmind.nl/corona

Telefoonnummer
0900-1450  (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 – 17.30 uur); ook chat, whatsapp en mail


 

Het Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn.

Website
https://www.rodekruis.nl/

Telefoonnummer
070-445 58 88 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur)


 

113 Zelfmoordpreventie

Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op het online hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulp. 

Website
https://www.113.nl/113-corona

Telefoonnummer
0900-0113  (24/7 bereikbaar)


 

Hulplijnen specifieke doelgroepen

ARQ IVP

ARQNationaal Psychotrauma Centrum IVPintraveneus pyelogram, heeft een speciaal contactpunt ingericht voor psychosociale ondersteuning zorgprofessionals ten tijde van de coronacrisis. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week bereikbaar.
Dit contactpunt heeft als doel (medische) zorgprofessionals en hun leidinggevenden zo goed mogelijk te ondersteunen bij de psychosociale aspecten van hun werk met betrekking tot het Coronavirus.
Het telefoonnummer wordt bemenst door gespecialiseerde psychologen die allen kennis en ervaring hebben in de ondersteuning van professionals in beroepen waarin zij geconfronteerd kunnen worden met ingrijpende gebeurtenissen.

Website
https://www.ivp.nl/ivp-accent/zorgprofessionals

Telefoonnummer
088 – 330 55 00 (dagelijks bereikbaar van 8.30 -21.30 uur)


 

Mantelzorg

Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? 

Website 
https://mantelzorg.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/mantelzorg-en-h…

Telefoonnummer
030-760 60 55  (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00-18.00 uur)


 

ANBO

In verband met het coronavirus heeft ANBOAlgemene Nederlandse Bond voor Ouderen tijdelijk een speciale Telefoonlijn geopend voor ouderen die vragen hebben over het coronavirus of een praatje willen maken omdat ze alleen zijn. Heeft u vragen over het coronavirus en de maatregelen, maakt u zich zorgen, wilt u advies of gewoon even een praatje maken? Belt u dan gerust.

Website
https://www.anbo.nl/nieuws/speciale-telefoonlijn-anbo-duizenden-keren-g…

Telefoonnummer
0348-46 66 66 (dagelijks bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur)


 

KCO-PCOB

Ouderen met een migratie-achtergrond kunnen terecht bij de Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB. Zo veel mogelijk ouderen de kans bieden om vragen te stellen over de coronacrisis of een luisterend oor te bieden, is het gezamenlijke doel van seniorenorganisaties KBO-PCOB en het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten met een gezamenlijke achterban van meer dan een half miljoen senioren.

Website
https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/kbo-pcob-en-noom-bundelen-krachten-infor…

Telefoonnummer
030-340 06 00 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00-17.00 uur)


 

De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Je mag over alles praten met onze vrijwilligers, elke dag tussen 11.00 en 21.00. Bel gratis en anoniem of kom chatten. Het kan soms zijn dat je eventjes moet wachten, omdat veel kinderen ons proberen te bereiken. Als je met leeftijdsgenoten ervaringen uit wil wisselen, kun je met elkaar praten op het forum. Je mag natuurlijk ook gewoon even rondkijken!

Website
https://www.kindertelefoon.nl/corona/

Telefoonnummer
0800-0432 (dagelijks bereikbaar van 11.00-21.00 uur)


 

Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional.

Website
https://www.veiligthuis.nl

Telefoonnummer
0800-2000 (24/7 bereikbaar)


 

ADF Stichting

Zeker mensen met een angst- of dwangstoornis, bijvoorbeeld smetvrees of hypochondrie, gaan een lastige tijd tegemoet en kunnen momenteel veel stress ervaren. Hoe kun je in deze tijd zowel jezelf als je naasten beschermen? En hoe kun je stress herkennen en ermee omgaan tijdens deze moeilijke periode? Ze helpen je graag, ook als je alleen even je hart wilt luchten. Dus als je behoefte hebt aan een goed gesprek of advies, of informatie wilt bel dan de ADF stichting.

Website
https://adfstichting.nl/omgaan-met-stress-in-coronatijd/

Telefoonnummer
0343-753 009 (dagelijks bereikbaar van 9.00 – 13:30 uur)


 

Harteraad

Heb je vragen over het leven met een hart- en vaataandoening? Maak je je zorgen? Of wil je je ervaring delen met iemand die je begrijpt? Ook als naaste kun je de behoefte hebben om je verhaal en zorgen te delen met iemand anders. Voor deze vragen en meer zitten er Harteraadgevers voor je klaar bij de Harteraadlijn. Harteraadgevers zijn mensen net als jij, die ook behandeld zijn aan een hart of vaataandoening.

Website
https://harteraad.nl/harteraadlijn/

Telefoonnummer
088-11 11 661 (maandag t/m vrijdag breikbaar van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur)