Voeding 70-plussers

Deze infographic geeft een beeld van de voedselconsumptie van 70-plussers in Nederland. De infographic bestaat uit drie doorklikbare slides. Slide 1 geeft een beeld van het percentage mannen en vrouwen dat voldoet aan de Richtlijnen Goede voeding voor fruit, vezel, vis, zout en ongezonde verzadigde vetzuren (bijvoorbeeld kaas). Voor fruit is dat 31% van de vrouwen en 26% van de mannen. Voor vezel 1% van de vrouwen en 9 % van de mannen. Voor vis 22% van de vrouwen en 24% van de mannen. Voor zout 49% van de vrouwen en 23% van de mannen. Voor ongezonde verzadigde vetzuren 8% van de vrouwen en 7% van de mannen.

Vitamine D 70-plussers

Deze slide gaat over vitamine D. 99-100% van de 70-plussers heeft een tekort aan vitamine D uit voeding. Zelfs als vitamine D uit supplementen wordt meegerekend, heeft 91% van de vrouwen en 95% van de mannen een tekort aan vitamine D. Desondanks gebruikt slechts 26% van de vrouwen extra vitamine D, tegenover 18% van de mannen.

Vergelijking voeding 70+ / 51-69 jaar

Deze slide vergelijkt de voeding van 70-plussers met mensen tussen de 51 en 69 jaar. In vergelijking met vijftigers en zestigers eten 70-plussers opvallend minder vlees, brood en andere graanproducten en drinken ze minder alcoholische en niet-alcoholische dranken. Fruit, suiker en zoetwaren, en smeer- en bereidingsvetten eten de 70-plussers over het algemeen meer dan vijftigers en zestigers.