Vaccinatieoverzicht op MijnRIVM

Welk coronavaccin heeft u wanneer gekregen

Als u een coronavaccinatie heeft gekregen kunt u op  Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer. Dit overzicht is geen vaccinatiebewijs.

Waarom dit overzicht?

In Nederland vinden we het belangrijk dat u kunt zien welke informatie we van u hebben over uw coronavaccinatie. Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma. 

Reizigersvaccinaties staan niet in uw overzicht

Vaccinaties die u heeft gekregen voor een verre reis staan niet in uw overzicht. Deze vaccinatiegegevens zijn niet bekend bij het RIVM.

Uw vaccinatieoverzicht is géén vaccinatiebewijs

Aan het overzicht met uw vaccinaties op MijnRIVM kunt u geen rechten ontlenen. Dat geldt ook voor de vaccinatieregistratiekaart die u heeft gekregen na de vaccinatie, die is alleen bedoeld voor uw eigen administratie.

Hoe krijg ik een officieel coronabewijs?

Met uw vaccinatiegegevens kunt u zelf een coronabewijs of een Europees Digitaal Corona Certificaat aanvragen via de CoronaCheck-app

Het gele boekje en uw vaccinatieoverzicht

Er zijn op dit moment geen internationale afspraken over het gele boekje als corona-vaccinatiebewijs. Dat geldt ook voor bijschrijvingen in het gele boekje. Wel kan het voor uw eigen administratie handig zijn al uw vaccinatiegegevens bij elkaar te bewaren. Lees meer op de site van Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Er zijn 4 mogelijke redenen:

  • Het kan enkele dagen duren voordat uw vaccinatie in het overzicht staat.
  • Misschien heeft u geen toestemming gegeven om uw vaccinatiegegevens met het RIVM te delen.
  • Misschien heeft u zich eerder laten uitschrijven uit de registratie.
  • Uw vaccinatiegegevens zijn nog niet doorgegeven door de zorgverlener.

Wilt u meer informatie over uw vaccinatie? Neem dan contact op met de arts of GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) waar u de vaccinatie heeft gekregen.

Heeft u al langer geleden uw vaccinatie(s) ontvangen, toestemming gegeven voor registratie maar staan uw gegevens niet online? Neem dan contact op met de zorgverlener die uw vaccinatie heeft gegeven (huisarts, GGD, ziekenhuis of andere zorginstelling). De zorgverlener die vaccineert moet ervoor zorgen dat deze gegevens juist zijn geregistreerd. Dat staat in de wet.  

Wanneer er onjuiste gegevens zijn geregistreerd op mijn.rivm.nl moet u contact opnemen met de zorgverlener die de vaccinatie heeft gegeven. Dit kan de huisarts, de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), het ziekenhuis of andere zorginstelling zijn. Zij kunnen de gegevens corrigeren. De zorgverlener die vaccineert moet ervoor zorgen dat deze gegevens juist zijn geregistreerd. Dat staat in de wet.

Om uw gegevens toch te laten registreren moet u contact opnemen met de zorgverlener die de vaccinatie heeft gegeven. Dit kan de huisarts, de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), ziekenhuis of  andere zorginstelling zijn. Als u toestemming geeft kunnen zij de vaccinatiegegevens alsnog met het RIVM delen.

Voor meer vragen en antwoorden zie MijnRIVM - vragen