Margriet Harms is wetenschappelijk medewerker van de afdeling “Epidemiologie en surveillance van gastro-intestinale infecties en zoonosen (EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ)”. 

Margriet doet epidemiologisch onderzoek op de onderwerpen tekenbeten, de ziekte van Lyme en andere door teken overgedragen aandoeningen.

Achtergrond

Na het afronden van haar studie biologie met specialisatie Behavioural Ecology aan de Universiteit Utrecht, heeft Margriet enkele jaren veldwerk gedaan in Spanje voor verschillende onderzoeken naar roofvogels en met name ook het vlieg-gedrag en migratie-gedrag van deze vogels onderzocht. Naast veldwerk deed zij veel met GIS Geografic Information System (Geografic Information System) en modelering van de verzamelde gegevens. Deze kennis was ook waarmee zij in 2009 de overstap naar de epidemiologie maakte. Sindsdien heeft zij meegewerkt aan de data verwerking en analyse voor verschillende projecten binnen EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ, onder andere q-koorts, toxocara, ascaris en hepatitis A. Sinds de start van de website Tekenradar.nl is de logistiek rond de website en de gegevens verzameling die via deze website gedaan wordt haar hoofdtaak geworden.