De Nationale Hepatitis Dag is het centrale platform voor alle stakeholders binnen het veld van virale hepatitis. Tijdens de bijeenkomst van dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen het Nationaal Hepatitis Plan.

Virale hepatitis komt voor in ongeveer 0,4-0,6% van de bevolking in Nederland. Hogere prevalenties komen voor in specifieke risicogroepen. Echter, veel patiënten met virale hepatitis worden nog steeds niet gevonden. Ook krijgen niet alle patiënten de specialistische zorg die ze nodig hebben. Chronische hepatitis B is nu goed behandelbaar, waardoor nadelige gevolgen te voorkomen zijn. Ook is het door nieuwe behandelingen nu mogelijk om patiënten met hepatitis C te genezen. Het is dus nu tijd om alle patiënten op te sporen!

Op de Nationale Hepatitis Dag 2015 wordt aandacht besteed aan de opsporing van virale hepatitis en de knelpunten daarbij: Welke mensen hebben risico gelopen en wie moeten we testen op hepatitis? Hoe pakken we dat aan? Wat kan de rol zijn van verschillende organisaties binnen de gezondheidszorg bij de identificatie van virale hepatitis? En hoe verlagen we de barrière bij mensen om zich te laten testen op virale hepatitis?


Thumbnail


Datum 1 oktober 2015

Locatie Beurs van Berlage, Amsterdam

Meer informatie en aanmelden via de website