Op donderdag 14 november hebben alle huisartsenpraktijken een gratis internet-PIN ontvangen over Darmkanker. Deze is geaccrediteerd voor 2 uur.

Ook verscheen een voorpublicatie van het NHG Nederlands Huisartsen Genootschap (Nederlands Huisartsen Genootschap)-Standpunt Bevolkingsonderzoek Darmkanker; dit standpunt verschijnt in de volgende Huisarts en Wetenschap. Het NHG heeft in samenwerking met RIVM, screeningsorganisaties, NVDA Nederlandse Vereniging voor Dokters Assistenten (Nederlandse Vereniging voor Dokters Assistenten) en LHV landelijke huisartsenvereniging (landelijke huisartsenvereniging) verschillende materialen voor de huisartsenpraktijk ontwikkeld. Deze zijn bedoeld om huisartsen en praktijkassistentes te ondersteunen bij de uitvoering en organisatie van dit nieuwe bevolkingsonderzoek.

Begin januari 2014 volgt een informatiepakket met onder andere een NHG-Praktijkhandleiding voor huisarts en assistente, en alle voorbeeldmaterialen van het bevolkingsonderzoek (ontlastingstest, folder, informatiekaart).