Op ‘Global Handwashing Day’ vragen verschillende organisaties aandacht voor het belang van het wassen van de handen. Want met schone handen voorkom je infecties. Niet alleen in zorginstellingen, maar ook thuis of op het werk is het belangrijk regelmatig de handen te wassen.

Hoe was je je handen?

Het is belangrijk handen te wassen na toiletbezoek, voor het (koken van) eten, na het werken in de tuin en bij verkoudheid of griep. Er is een korte film die laat zien waarom en hoe je handen moet wassen. Naast deze film, heeft het RIVM nog meer informatie over hygiëne en infectiepreventie op een rij gezet. Deze informatie kan gebruikt kan worden in de voorlichting aan medewerkers in bijvoorbeeld kindercentra, onderwijs, kinderboerderijen etc.

Over Global Handwashing Day

Global Handwashing Day is een initiatief van het mondiale Public-Pivate Partnerschip for Handwashing (PPPHW Public-Pivate Partnerschip for Handwashing (Public-Pivate Partnerschip for Handwashing)).  Er wordt samengewerkt door fabrikanten, overheden, universiteiten en NGO niet-gouvernementele organisatie (niet-gouvernementele organisatie)’s .

Meer informatie