De voorbereidingen voor de invoering van de NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test) als eerste screeningstest zijn in volle gang. Op dit moment werken we aan een pakket nieuwe én vernieuwde informatiematerialen voor zowel professionals als het publiek. Deze materialen (waaronder een uitgebreide folder met Informatie voor counselors) zijn half maart via de webshop van het RIVM-CvB Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu - Centrum voor Bevolkingsonderzoek (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu - Centrum voor Bevolkingsonderzoek) beschikbaar.

In maart vinden bij de 8 Regionale Centra ook de scholingsbijeenkomsten over de NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test) plaats. Deze bijeenkomsten zijn verplicht, ook als u al elders een scholing over NIPT heeft gedaan.  Tijdens de bijeenkomsten ontvangt u een informatiemap met daarin alle nieuwe materialen.
Kijk voor actuele informatie en de data van de scholingsbijeenkomsten op http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2016/Scholingsbijeenkomsten_NIPT_maart_2017