Op donderdag 24 september komen 100 scholieren naar het RIVM om te praten over wat zij willen dat er in de toekomst door de Nederlandse wetenschap wordt onderzocht. Deze dag is georganiseerd in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda.

De Nationale Wetenschapsagenda bundelt de thema’s waar de wetenschap zich de komende jaren op zal gaan richten. Wat zijn kansrijke uitdagingen voor de Nederlandse wetenschap en hoe kan de wetenschap bijdragen aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en het benutten van economische kansen? Vanuit de samenleving zijn dit voorjaar bijna 12.000 vragen aan de wetenschap gesteld via de site van de wetenschapsagenda. De meeste vragen zijn door wetenschappelijke jury’s toegewezen aan ongeveer 250 overkoepelende vragen.

Het RIVM vindt het belangrijk dat ook de wetenschappers van de toekomst mee kunnen praten over wat er in de toekomst onderzocht moet worden. Vanuit deze gedachte zijn dan ook 100 bovenbouwleerlingen Havo/VWO uitgenodigd om op het RIVM workshops te volgen en met elkaar in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden.

Tijdens deze dag worden de scholieren opgeroepen om te Twitteren en om foto’s van deze dag te posten op Instagram. De ervaringen van de leerlingen kunt u volgen via de hashtag #NWARIVM.