Op 5 november 2014 is de Europese aanbesteding van de hrHPV hoog risico Humaan papillomavirus (hoog risico Humaan papillomavirus)-test voor de vernieuwing van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gepubliceerd op het aanbestedingsplatform Negometrix.

Het betreft een aanbesteding voor de levering van geautomatiseerde en klinische gevalideerde PCR polymerase chain reaction (polymerase chain reaction)-systemen voor het aantonen van DNA deoxyribonucleic acid (deoxyribonucleic acid) van hoog-risico genotypen van het Humaan Papillomavirus (hrHPV hoog risico Humaan papillomavirus (hoog risico Humaan papillomavirus)) op klinisch (uitstrijkje bij de huisarts) en zelf afgenomen materiaal. Er was formeel bezwaar gemaakt tegen deze aanbesteding. Daarom is medio januari 2015 de verdere aanbestedingsprocedure stil gelegd, conform de aanbestedingsregels.

Op 25 maart 2015 heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag vonnis gewezen. In beide kort gedingen is het RIVM op alle punten in het gelijk gesteld. Dit betekent dat we de aanbestedingsprocedure onmiddellijk hervatten.

De inschrijvers van de aanbesteding worden hierover via Negometrix geïnformeerd.
Lees meer