Rijksoverheid
Biosecurity Nieuwsbrief

Jaargang 3, Nummer 2 / juni 2017

Inhoud
- Biosecurity-bewustwording vergroten in Nederland
- Cursus voor de NVWA
- Internationale activiteiten
Biosecurity-bewustwording vergroten in Nederland
Bureau Biosecurity verzorgt lezingen, workshops en cursussen over biosecurity om bewustwording in Nederland te vergroten. We worden steeds vaker door organisaties gevraagd, en stemmen de lezing of workshop af op de doelgroep. Om een idee te geven waar u ons zoal voor kunt vragen, geven we hieronder een kort overzicht van bijeenkomsten waar we de afgelopen maanden een lezing hebben gegeven.
Lees meer
Cursus voor de NVWA
Bureau Biosecurity heeft op 9 maart een cursus georganiseerd voor de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Het doel was om de bewustwording van biosecurity binnen de organisatie te vergroten, en om handvatten voor biosecuritymaatregelen te bieden. Rien van Immerseel, directeur bedrijfsvoering van de NVWA, heeft in een interview zijn ervaringen met Bureau Biosecurity en de cursus beschreven.
Lees meer
Internationale activiteiten
Het is van belang dat Nederland aansluiting heeft en behoudt bij internationale biosecurity-initiatieven. Daarom zijn wij betrokken bij diverse internationale bioveiligheidscongressen, bioveiligheidscursussen en bij zowel het Europese als het mondiale beleidsforum voor biosecurity. Deelname aan congressen, cursussen en forums draagt bij aan het vergaren en delen van kennis, en het opbouwen van een internationaal netwerk. De opgedane kennis gebruikt Bureau Biosecurity voor ondersteuning van professionals in Nederland en voor ondersteuning van de overheid.
Lees meer

Aan- en afmelden