Jaargang 1, Nummer 1 / juni 2015
Nieuwsbrief Bureau Biosecurity
Jaargang 1, Nummer 1 / juni 2015


Inhoud
- Welkom!
- Biosecurity Netwerkdag 2015
- Jaarverslag Bureau Biosecurity
- Biosecurity Signalering
- Biosecuritytoolkit.com aangepast
- Biosecurity Film
Welkom!
Welkom bij de eerste editie van de "Bureau Biosecurity Nieuwsbrief". Deze nieuwsbrief wordt op regelmatige basis uitgebracht door Bureau Biosecurity. Bureau Biosecurity is het landelijke kennis- en informatiepunt voor organisaties die werken met risicovolle ziekteverwekkers. Het bureau geeft lezingen, organiseert workshops en voorziet in informatie over biosecurityvraagstukken. Tevens ondersteunt Bureau Biosecurity de Nederlandse overheid bij de totstandkoming van biosecurity beleid.
Lees meer
Biosecurity Netwerkdag 26 november 2015
Save the date: op 26 november 2015 zal Bureau Biosecurity een Biosecurity Netwerkdag organiseren! De netwerkdag is bedoeld om de laatste informatie over biosecurity uit te wisselen en biedt een platform voor bioveiligheids professionals, security experts, biosafety professionals, beleidsmakers, managers en wetenschappers. Voor de netwerkdag bieden wij graag op maat gemaakte informatie: geef via deze link aan welke onderwerpen absoluut op de agenda moeten staan op 26 november. We houden u via de nieuwsbrief en onze website op de hoogte!
Lees meer
Jaarverslag Bureau Biosecurity
Bureau Biosecurity is in 2013 opgericht en heeft na twee jaar, in 2014, de kwartiermakersfase afgesloten. Het Bureau heeft een jaarverslag gemaakt van de activiteiten, de kennisproducten, de workshops en het netwerk dat het gedurende de kwartiermakersfase heeft opgezet. Het jaarverslag is zowel digitaal te downloaden als in een zowel printversie. Tevens is het jaarverslag beschikbaar in het Engels. In 2015 bouwt Bureau Biosecurity haar activiteiten verder uit op basis van de kwartiermakersfase.
Lees meer
Biosecurity Signalering
Jaarlijks stelt Bureau Biosecurity een signaleringsrapportage over nationale en internationale biosecurity initiatieven, berichten vanuit de beleidshoek, wetenschappelijke publicaties die met biosecurity te maken hebben en berichten uit de media. Hiermee probeert het bureau een beeld te geven van nationale en internationale biosecurity ontwikkelingen, en de perceptie in de samenleving. De signalering van 2014 is nu online te lezen.
Lees meer
Biosecuritytoolkit.com aangepast
De website van de Biosecurity Toolkit (www.biosecuritytoolkit.com) is aangepast. De vragenlijst is nu beter toegankelijk via tablet of iPad. Tevens zijn op- en aanmerkingen van gebruikers verwerkt: zo is een "n.v.t" knop beschikbaar naast de reeds bestaande "ja" en "nee" knoppen. Indien u "n.v.t" kiest telt de vraag niet mee in het eindresultaat. De Biosecurity Toolkit is een vragenlijst waarmee organisaties een snelle inschatting kunnen maken van de sterke en zwakke biosecurity binnen de organisatie.
Lees meer
Biosecurity Film
Bureau Biosecurity heeft een informatieve biosecurity film gemaakt en deze gelanceerd tijdens de Biosecurity Workshopdagen. De film is online beschikbaar in zowel Nederlands als Engels op onze website. De film is gratis te downloaden en kan gebruikt worden bij voorlichting over Biosecurity.
Lees meer

Colofon

Redactie
Redactie: Bureau Biosecurity
Telefoonnummer: 030-2743120
E-mail: biosecurity@rivm.nl
www.bureaubiosecurity.nl

Abonneren
Om uw e-mailadres te wijzigen, u aan of af te melden of de nieuwsbrief online te raadplegen klik hier.


Deze nieuwsbrief is gegenereerd uit een automatisch systeem. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de redactie.