Jaargang 2, Nummer 3 / mei 2016
Nieuwsbrief Bureau Biosecurity
Jaargang 2, Nummer 3 / mei 2016


Inhoud
- EBSA 2016 - Lille Frankrijk
- Awareness postkaarten
- Vraag ons voor lezingen!
- Jaarlijkse Biosecurity Kennisdag 27 oktober 2016
- Nieuwe uitgave KNVM biosafety boek
EBSA 2016 - Lille Frankrijk
Van woensdag 20 april tot en met vrijdag 22 april was de jaarlijkse European BioSafety Association bijeenkomst in Lille, Frankrijk. Bureau Biosecurity was aanwezig met een standje om informatie en kennisproducten te delen. Het programma van de bijeenkomst besloeg een gevarieerd aanbod aan bioveiligheidsonderwerpen, waar ook biosecurity onderdeel van was. Bureau Biosecurity organiseerde op vrijdag samen met het IOIRC een 'break out session' over personeelsscreening. Enthousiaste deelnemers uit verschillende landen discussieerden over de stellingen en hoe het in hun land of organisatie geregeld is.
Awareness postkaarten
Bureau Biosecurity heeft Engelstalige awareness postkaarten ontwikkeld. Zes versies van de kaarten zijn beschikbaar allemaal met verschillende prikkelende teksten die doen nadenken over dual-use onderzoek en biosecurity maatregelen. U kunt zelf losse kaarten aanvragen om deze naar collega's te sturen, of om ze op een strategische plek in het laboratorium op te hangen, bijvoorbeeld op de vriezer, bij de wasbak of bij de toegangsdeur tot het lab. Vermeld bij uw aanvraag uw adres en u krijgt een pakketje opgestuurd.
Lees meer
Vraag ons voor lezingen
Bureau Biosecurity verzorgt lezingen en workshops over biosecurity. Indien u biosecurity awareness naar een hoger niveau wilt brengen in uw organisatie kan Bureau Biosecurity wellicht iets voor u betekenen. Wij kunnen een lezing of een interactieve workshop geven, of wij kunnen in een sessie met u meedenken over hoe u zelf biosecurity awareness kunt vergroten. Interesse? Stuur ons een mail waarin u aangeeft welke doelgroep u in uw organisatie graag zou willen bereiken (labmedewerkers, beveiliging, management, tijdens een opleiding etc.), en tegen welke knelpunten u qua biosecurity aan loopt. Wij nemen contact met u op over de mogelijkheden.
Jaarlijkse Biosecurity Kennisdag 27 oktober 2016
Hopelijk staat de 'Biosecurity Kennisdag 2016' geblokt in uw agenda: donderdag 27 oktober is er weer de jaarlijkse kennisdag. Ook dit jaar houden we de bijeenkomst in het Mercure Hotel in Amersfoort. Wij werken hard aan een aansprekend en informatief programma, waar genoeg ruimte is om te netwerken met elkaar. Thema's waar we op in willen gaan, zijn onder andere: "basis van biosecurity", "exportcontrole en uw onderzoek", "kwetsbaarheden in kaart brengen" en "hoe ver komt een mystery guest?". Zijn er onderwerpen waarvan u denkt dat we ze niet mogen missen? Mail ons uw suggesties dan nemen wij ze mee in de voorbereidingen!
Nieuwe uitgave KNVM biosafety boek
De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM) heeft een nieuwe versie van het boek: "Veilig werken met micro-organismen, parasieten en cellen in laboratoria en andere werkruimten" gepubliceerd. In deze versie wordt meer aandacht aan biosecurity geschonken. Bureau Biosecurity heeft een bijdrage geleverd. Het boek is online te bestellen via de website van de KNVM.
Editor: Prof. dr. Han Wösten, ISBN nummer: 978-90-825105-0-8, Nederlands, 88 pagina's.

Colofon

Redactie
Redactie: Bureau Biosecurity
Telefoonnummer: 030-2743120
E-mail: biosecurity@rivm.nl
www.bureaubiosecurity.nl

Abonneren
Om uw e-mailadres te wijzigen, u aan of af te melden of de nieuwsbrief online te raadplegen klik hier.


Deze nieuwsbrief is gegenereerd uit een automatisch systeem. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de redactie.