Vragen en antwoorden voor deelnemers

Kan ik de vragenlijst ook opzoeken via een zoekmachine, zoals Google?

Nee, het werkt niet om te zoeken naar de vragenlijst. De vragenlijst is alleen toegankelijk via de webpagina of door gebruik te maken van de QR-code uit de brief.

Mijn inlogcode doet het niet, wat moet ik doen?

Controleer goed of u de juiste gegevens heeft ingevoerd. De gegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord. De code is gevoelig voor hoofdletters, leestekens en cijfers. Als het nog steeds niet werkt, neemt u dan contact op met het RIVM: veiligheidsbeleving@rivm.nl of (030) 274 91 11.

De QR-code werkt niet, wat moet ik doen?

U kunt ook rechtstreeks naar www.rivm.nl/vragenlijst gaan. Daar vult u dan uw persoonlijke inloggegevens in. Deze staan op de achterkant van de brief die u thuis heeft ontvangen.

Ik wil graag een vragenlijst per post ontvangen. Kan dat?

Ja, als u uitgenodigd bent voor het onderzoek, kan dat. Neemt u dan contact op met het RIVM: veiligheidsbeleving@rivm.nl of (030) 274 91 11.

Ik heb een vragenlijst per post ontvangen. Waar moet ik de ingevulde vragenlijst naar toe sturen?

U stuurt de vragenlijst retour in de bijgesloten retourenveloppe. Ook staat het adres bovenaan de vragenlijst.

Ik heb een uitnodiging ontvangen op mijn adres en mijn partner/huisgenoot wil ook graag een vragenlijst invullen, kan dat?

Nee. Als u een uitnoding op uw adres heeft ontvangen is het de bedoeling dat één persoon van 18 jaar of ouder de vragenlijst invult.

Hoe komt het RIVM aan mijn adresgegevens?

Het RIVM heeft via een steekproef een selectie van adressen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) gehaald. Dit zijn data die openbaar toegankelijk zijn. Het RIVM is geautoriseerd om deze gegevens te gebruiken voor onderzoek. Per gemeente is een selectie gemaakt van ruim 4.000 adressen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens worden niet gedeeld met derden. De resultaten worden anoniem verwerkt, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Wanneer zijn de resultaten bekend?

De vragenlijst is in mei naar de deelnemers gestuurd. Zij kunnen de vragenlijst invullen tot en met 10 juli 2018. In de zomer verwerkt RIVM de resultaten. Eind 2018 verwachten we de eerste resultaten te kunnen rapporteren.

Word ik persoonlijk geïnformeerd over de resultaten?

Dat is helaas niet mogelijk in verband met privacywetgeving en anonieme verwerking van de resultaten. U kunt de resultaten eind 2018 vinden op rivm.nl/veiligheidsbeleving.