Prof.Dr. Aura Timen is hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCILandelijke coördinatie infectieziektebestrijding). Per 1 juni 2018 is zij door het College van Bestuur van de VUVrije Universiteit Amsterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Responses to communicable diseases in global health’.

Infectieziekten houden zich niet altijd aan vooraf opgestelde draaiboeken. Wat je nodig hebt, naast deze draaiboeken, is up-to-date kennis van de ziekten en de context waarin deze zich voordoen. En veel, heel veel gezond verstand.

 

Aura Timen (1966) studeerde in 1995 af als arts aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is geregistreerd als  geneeskundig specialist (Arts Maatschappij en Gezondheid/profiel  infectieziektebestrijding) bij de Artsenfederatie KNMGKoninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst.  Aura is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar proefschrift ‘Outbreak Management: towards a model for the next crisis’. Ze heeft uitgebreide onderzoekservaring op het gebied van de bestrijding  van overdraagbare aandoeningen, zowel in Nederland als op internationaal niveau.  

Aura Timen is hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en neemt actief deel aan verschillende nationale en internationale netwerken. Zij is momenteel voorzitter van de Sectie Infectieziektebestrijding van de European Public Health Association (EUPHAEuropean Public Health Association) en lid van het Adviesforum van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDCEuropean Centre for Disease Prevention and Control).

Expertise

  • Outbreak management
  • Richtlijnontwikkeling
  • Respons op dreigingen en crises
  • Preparatie voor crises (preparedness)

Contact

E-mail: info@rivm.nl