Bekijk hier de video's van een aantal SPRStrategisch Programma RIVM -onderzoeken van SPR 2015-2018. In de loop van dit jaar volgen er meer videoverslagen van het resultaat ons SPR-onderzoek.

Nachtwerk

Nachtwerk

Het RIVM heeft een onderzoek uitgevoerd in kader van het 24/7 Health project. Dit is een onderzoek waarin de lange termijn effecten van nachtwerk op de gezondheid van van nachtwerkers wordt gemeten. Het RIVM wilt weten wat nachtwerk met je gezondheid doet. Volgens Karin Proper, senior onderzoeker Arbeid en Gezondheidsbevordering laten de resultaten duidelijk zien dat nachtwerk iets me je doet. Uit onderzoek is gebleken dat nachtwerkers een grotere kans hebben op griep- en luchtwegklachten.

sprekers: Dionne van Heteren, RIVM. Karin Proper, Senior onderzoeker Arbeid en Gezondheidsbevordering.

RS virus

RS virus

Elke winter worden in Nederland door het RS virus ongeveer 2000 jonge babyÕs met een ernstige longontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Daarom is een goed vaccin tegen het RS virus hard nodig. In deze video legt Puck van Kasteren uit hoe dit SPR onderzoekt bijdraagt aan de ontwikkeling en invoering van een goed en veilig vaccin.
Sprekers: Puck van Kasteren, projectleider RIVM. Dionne van Heteren, RIVM.